Genesis

Ett av de band vars musik brukar kategoriseras som symfonirock är Genesis. Genesis bildades i England år 1967, och var verksamma mellan 1967 och 1998, då bandet slutligen upplöstes. För de som bara känner till Genesis musik från 1980-talet och framåt kan det tyckas märkligt att de nämns i samband med symfonirock, eftersom de i slutet av sin karriär gjorde mer popinriktad rock, men faktum är att de under 1970-talet var ett av de största banden inom progressiv rock.

1280px-Genesis_Live_01Historien bakom Genesis bildande börjar redan när bandmedlemmarna gick i skolan och var i 16- och 17-årsåldern. Samtliga ursprungliga medlemmar gick nämligen på internatskolan Charterhouse, och det var när de fortfarande gick tillsammans på skolan som Genesis bildades. Det var Peter Gabriel, Anthony Phillips, Tony Banks och Michael Rutherford som utgjorde bandets kärna, medan gruppens trummis har varierat genom åren. Bandets första album kom år 1969, och fick titeln From Genesis to Revelation. Genesis fick också sin första spelning år 1969 – på en tonårings födelsedagsfest. Denna följdes dock av en rad spelningar på olika konsertlokaler över hela Storbritannien, inklusive ett radioframträdande i en av BBC:s kanaler. Bandet hade innan dess arbetat hårt på att skapa material och träna in sina liveframträdanden tillsammans – de hade dragit sig tillbaka till en stuga som en av medlemmarnas föräldrar ägde, och övat tillsammans så mycket som elva timmar om dagen. Det var med andra ord ingen slump att skivbolag började ta kontakt med dem efter att de gjort ett antal liveframträdanden – de hade arbetat hårt för sin framgång. Som ett resultat kunde de släppa sitt andra album redan år 1970, Trespass.

Sammanlagt under sin karriär uppskattas Genesis ha sålt mellan 100 och 150 miljoner album över hela världen. De har också tagits in i Rock and Roll Hall of Fame år 2010. Bandet har många fans än idag, men eftersom bandet inte längre är aktivt, finns de flesta av dessa fans i de äldre generationerna, som var unga på 1960-, 1970- och 1980-talen. Då och då är det dock ett yngre fan som upptäcker gruppen. Om ditt barn är ett av dem, och du letar efter kläder för barn som liknar Genesis stil för att ditt barn vill klä sig som sina idoler, ska du gå in på Kidsbrandstore.se. Där finns nämligen ett stort utbud av barnkläder i en mängd olika stilar.

Related Posts

_

mts_newsonline