Köpa instrument – investera smart

Symfonirock karaktäriseras av en tämligen säregen musikstil när det handlar om själva musikskapandet. Det vill säga kompositionen av musiken. Låtar inom genren är ofta instrumentaliska och till stor del uppbyggda enligt de klassiska verkens teori. I den här artikeln går vi igenom instrumenten som haft störst betydelse för symfonirocken genom tiderna.

Elektroniska inslag

I symfonirocken präglar de elektroniska inslagen den musikaliska takten i allra högsta grad. I viss grad kan även vanliga pianon användas, men det är framför allt elektrisk klaviatur som används. Det är de elektroniska tonarterna som på ett tämligen unikt sätt ger liv åt musiken. Ibland händer det att verksamma band inom genren samarbetar med större orkestrar för att generera ett extraordinärt ljud. Framför allt brukar musikverk inom symfonirockgenren spelas in tillsammans med riktiga orkestrar. Något som genererar en pampig stämning tack vare kombinationen av klassiska tongångar med mer elektroniska ljud.

Elgitarren och synten är självklara soloinstrument när det gäller den här musikstilen. Det är instrument som har en tämligen hög prislapp. Att köpa ett begagnat instrument kan så klart vara ett alternativ, men faktum är att instrument också bör ses som en investering. Just därför kan det i längden vara värt att köpa ett nytt instrument. Idag erbjuds det finansiella lösningar som ger dig riktigt gynnsamma möjligheter att köpa dyrare instrument. Ta till exempel en närmare titt på capcito.com som tillåter dig att ansöka om lån direkt på nätet via BankID. Gäller investeringen ett etablerat band som också drivs som ett företag kan det här lånealternativet vara högst förmånligt. Ett högre utlägg, men en smart investering i det långa loppet.

Trumman – symfonirockens hjärta

Elinstrumenten spelar alltså en viktig roll för den här musikgenren, men det finns även andra instrument som direkt påverkar stämningen. För symfonirocken är faktiskt utan överdrift en form av stämningsmusik. För den ovane lyssnaren kan musikstycken ibland tyckas märkliga, men det finns en genialisk tanke bakom de flesta låtar. Lyssna närmare på den här musiklistan och avgör själv!

Trummor är ett bra exempel på instrument som definitivt har en stor betydelse för symfonirockens känsla. Ett bra exempel är den brittiska gruppen Genesis mångtaliga trumsolon med ingen mindre än Phil Collins som trummis. Trumljudet är något som upplevs än starkare när lyssnaren ägnar mer uppmärksamhet åt musiken. Det aktiva lyssnandet genererar en mäktig upplevelse. Framför allt på grund av musikgenrens surrealistiska innehåll där det som spontant inte hör hemma plötsligt får en intressant roll i sammanhanget.

Låtarna är ofta långa, vilket innebär att musikstilen spontant inte lämpar sig i radio. Att uppleva symfonirock live är dock något den sanne musikfantasten inte vill missa. Inte sällan bjuds det på sprakande liveshower med spännande effekter. De dunkande trumslagen och elektroniska tongångarna upplevs ännu starkare i verkligheten. Att se ett symfonirockband uppträda tillsammans med en orkester är pompöst.

Related Posts

_

mts_newsonline