Lyssna på symfoni-/drömrock

Den här sidan är för dig som är intresserad av symfoni-/drömrock och vi har i tidigare inlägg berättat lite om olika band inom genren. Det tänkte vi i det här inlägget följa upp genom att ge dig några riktlinjer kring hur du kan gå tillväga för att lyssna på denna fantastiska musikgenre som vi alla gillar så mycket.

Streaming

Det absolut vanligaste sättet att konsumera musik idag är genom streaming. Det finns ett flertal olika sorters musikstreamingtjänster på marknaden som gör det möjligt för dig att lyssna på musik när och hur du vill. Två av de mest populära streamingtjänsterna är Spotify och Apple Music. Spotify är gratis att använda, men om du vill slippa reklamavbrott och vill lyssna på din musik hur mycket du vill behöver du ha ett abonnemang som kostar en viss summa i månaden. På Apple Music betalar du för den musik du vill lyssna på och ha i din katalog. Dessa tjänster finns som appar till mobilen och till din dator, vilket betyder att du kan lyssna på musik precis när du vill och från den enhet som passar dig bäst.

Hörlurar

Om du vill totalt slukas in i drömrocken ska du lyssna på din musik genom hörlurar. Det finns ett flertal olika sorters varianter på hörlurar ute på marknaden, vilket betyder att du kan hitta de hörlurar som passar dig och dina behov allra bäst. Det finns till exempel hörlurar bestående av hörsnäckor som sitter i örat och hörlurar i form av kåpor som sitter på örat. Sedan kan du också välja mellan hörlurar med sladd eller de som är helt och hållet trådlösa. Hörlurar går att använda till de flesta enheter. Om du har en Apple-telefon och är ute efter ett par trådlösa hörlurar ska du kolla efter ett par Airpods, vilket är en typ av hörlurar som Apple själva har tillverkat och som är anpassade för deras mobiltelefoner.

Högtalare

Du kan också lyssna på dröm-/symfonirock genom att spela musiken högt med hjälp av ett par riktigt bra högtalare. Det finns högtalare som är trådlösa och kopplas samman med din enhet med hjälp av bluetooth. Sedan finns det högtalare som har en sladd och kopplas till ett eluttag. Fördelen med att köpa högtalare är att du får ett bra ljud när du spelar din musik högt, i jämförelse med om du spelar musiken direkt från datorn eller telefonens inbyggda högtalare.

Skivor

Ett annat något äldre sätt att lyssna på musik men som börjar komma tillbaka igen är skivor. Många finner en stor glädje i att ha skivsamlingar och spelar sina skivor på en skivspelare. De senaste åren har vinylskivor blivit allt mer populära igen. Trots att de flesta lyssnar på musik genom streaming kan man köpa skivor av sina favoritband.

Related Posts

_

mts_newsonline