Så startar du ett symfonirockband

 

Symfonirock kan verka som en svår genre att uppföra på egen hand. Ofta innehåller det en bombastisk ljudbild som kräver resurser. Om du verkligen brinner för symfonirocken bör du dock inte låta det stå i vägen för din dröm. Istället är det bara att se till att du jobbar hårt för det och startar upp ditt eget symfonirockband så kan drömmen till slut bli sann. Oavsett om du siktar på att uppträda på din lokala pizzeria eller om du vill fylla Wembley kan hårt arbete ta dig till dina drömmars mål. Här är några konkreta steg för att ta dig dit.

Inspired conductor leading a symphonic rock concert

Först gäller det att hitta likasinnade som är lika entusiastiska som du inför symfonirockens möjligheter. Det gäller att ni delar en musikalisk vision för att ni ska kunna arbeta med varandra i längden. Det gäller särskilt en så tekniskt avancerad musikstil som symfonirocken kan vara. Om ni kommer överens och har samma tankar kring er musik kan resultatet bli överväldigande – men om ni saknar en enhetlig syn på saken riskerar ni snabbt att hamna i ett fiasko. Prata igenom era influenser och idéer innan ni sätter igång projektet för att undvika besvikelser i ett senare skede.

Därefter gäller det att lösa den praktiska biten. Replokaler kan vara svåra att få tag i. På större orter är de ofta upptagna eller så har priserna trissats upp och på mindre orter har de ofta inte byggts alls. Då gäller det att vara innovativ och se till att ni inte går miste om några träningstillfällen. Kanske har någon medlem i gruppen ett garage som kan fungera som temporär replokal tills ni hittar ett bättre ställe. Det viktiga är att ni snabbt kommer igång med spelandet för att ni ska hinna bli så tighta som möjligt innan det är dags för första spelningen.

När det gäller att boka spelningar har ni sällan råd att vara alltför kräsna till en början. Visst, en gymnastiksal eller en aula erbjuder kanske inte optimal akustik för symfonirock, men det är alltid något. Därefter kan ni visa upp er talang och så småningom spela på allt större ställen.

Related Posts

_

mts_newsonline