Dream Theater

Dream Theater är ett amerikanskt band vars genre närmast kan beskrivas som progressiv metal, eller symfonimetal. Sitt namn till trots spelar alltså Dream Theater inte musik som de flesta finner avslappnande eller kan somna och drömma till. För att göra det är det bättre att man har en riktigt bekväm säng; på Furniturebox.se finns ett stort utbud av sängar, så att man kan hitta en som man kan sova gott i, oavsett vilken musik man lyssnar på. Förutom sin unika musikgenre är Dream Theater också kända för att musikerna i bandet är mycket skickliga; de har alla prisbelönats individuellt för sina färdigheter med sina respektive instrument. Också Dream Theater som band har varit nära att prisbelönas – bandet har bland annat nominerats för en Grammy.800px-James_LaBrie_2

Dream Theater bildades år 1985, men då med namnet Majesty. De ursprungliga medlemmarna var John Petrucci, bandets gitarrist, John Myung, bandets bassist, och Mike Portnoy, bandets trummis. De tre studerade tillsammans på Berklee College of Music, men bestämde sig för att hoppa av sina studier där för att fokusera på bandet. Innan dess hade de dock rekryterat ytterligare två medlemmar till bandet: Kevin Moore, som spelade keyboard, och Chris Collins, som sångare. Han blev dock sparkad från gruppen efter att de hade arbetat bara några månader tillsammans, och istället tog Charlie Dominici hans plats (Dominici skulle senare ersättas i sin tur av James LaBrie). I samma veva tvingades bandet att byta namn, efter att en showgrupp i Las Vegas som också hette Majesty hotade att stämma dem. Dream Theater var namnet på en liten teater i Monterey i Kalifornien, och förslaget kom från Portnoys far.

Dream Theater hade vid det laget redan spelat in en samling demolåtar, som fick namnet The Majesty Demos. Dessa skapades i 1 000 kopior i en första upplaga som sålde slut inom sex månader. Det är därför kanske föga förvånande att Dream Theater lyckades få ett skivkontrakt år 1988, efter att ha skrivit fler låtar och spelat konserter i New York och omkringliggande stater. De kunde således börja spela in sitt debutalbum, ett arbete som tog dem sammanlagt tre veckor. Albumet blev When Dream and Day Unite, och det mottogs betydligt svalare än bandet hade förväntat sig. Istället skulle det bli deras nästa album, Images and Words, som blev bandets genombrott år 1992. Det är än idag deras bäst säljande album, och har sålt guld.

Related Posts

_

mts_newsonline